Главна страница » Статии » Моите разкази » ПЪСТРИ ХАЛИЩА |
Картофи с чеснов сос на грилНеобходими продукти: 8 едри картофа, 3 скилидки чесън, 100 г сметана, сол, пипер, 100 г настърган кашкавал, 1
с.л. майоран Начин на приготвяне: Картофите се сваряват, без да се белят. Приготвя се сос от една изчистена и прекарана през преса скилидка чесън, сметана и сол. Картофите се отцеждат, разрязват се на половини, леко се издълбават и се пълнят с по 4 ч.л. от чесновия сос. Увиват се в алуминиево фолио и се пекат 10 минути върху горещи въглища на грил. След това се изваждат от фолиото, поръсват се с черен пипер и настърган кашкавал и се пекат на решетка за още 5 минути. Сервират се украсени с майоран. Аз замествам майорана с копър.
| |
Прочетено: 600 | Рейтинг: 4.0/1 |
Всичко коментари: 0 | |