Моята библиотека
ТЪРСЕНЕ
Change Language
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Israel
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
СПОДЕЛИ
Меню
    Моите гости..

    Кой какво чете
    Статистика

    Online 1
    Guests 1
    ПРИЯТЕЛИ 0
    Трафик
    Сайтът е регистриран
    Яндекс.Метрика
    Свързани сайтове
    Посетители
    Free counters!
    Рекламный трафик
    Главна страница » Статии » ОТ СВЕТА » НАУКА

    МНЕНИЕ - АГРОНОМИ: ЕСТЕСТВЕНИТЕ ТОРОВЕ ТРУДНО ЗАМЪРСЯВАТ

                          Във връзка с материала

        "ИСПАНСКИТЕ КРАСТАВИЦИ НЕ БИЛИ ВИНОВНИ"

                        помествам мнение.

          Агенцията по храните у нас препоръчва преди консумацията зеленчуците и плодовете да се мият много добре, а краставиците и да се белят. Особено ако са биопроизводство и са отглеждани с естествена тор. Експертите обясняват, че този тип тор не е опасна, ако е ферментирала добре.
          Във врачанското село Горна Кремена открай време подхранват зеленчука в градините с естествени торове от домашните животни.
          Според нормите трябва да е минала поне половин година от събиранета, за да бъде използвана оборска тор за градината.
          Някои земеделци използват за наторяване и утайки от пречиствателните станции. При тях също няма опасност, защото минават задължително през микробиологичен анализ.
          Обезпокоителни новини за смърт след консумация на краставици стопаните в Горна Кремена приемат спокойно. Според агрономите малко вероятно е бактерия от естествен тор да попадне вътре в зеленчука. Възможност за заразяването му има ако кората му се е докоснала до тор.

    Категория: НАУКА | Добавил: администратор (01.06.2011)
    Прочетено: 364 | Тагове: торове, замъсяване, краставици | Рейтинг: 0.0/0
    Всичко коментари: 0
    Материали могат да се добавят само след регистриранция
    [ Регистрация | Вход ]