Моята библиотека
ТЪРСЕНЕ
Change Language
Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Israel
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Меню
    СПОДЕЛИ
    Меню
    Моите гости..

    Кой какво чете
    Статистика

    Online 1
    Guests 1
    ПРИЯТЕЛИ 0
    Трафик
    Сайтът е регистриран
    Яндекс.Метрика
    Свързани сайтове
    Посетители
    Free counters!
    Рекламный трафик
    Главна страница » Статии » ОТ СВЕТА » НАУКА

    МНЕНИЕ - АГРОНОМИ: ЕСТЕСТВЕНИТЕ ТОРОВЕ ТРУДНО ЗАМЪРСЯВАТ

                          Във връзка с материала

        "ИСПАНСКИТЕ КРАСТАВИЦИ НЕ БИЛИ ВИНОВНИ"

                        помествам мнение.

          Агенцията по храните у нас препоръчва преди консумацията зеленчуците и плодовете да се мият много добре, а краставиците и да се белят. Особено ако са биопроизводство и са отглеждани с естествена тор. Експертите обясняват, че този тип тор не е опасна, ако е ферментирала добре.
          Във врачанското село Горна Кремена открай време подхранват зеленчука в градините с естествени торове от домашните животни.
          Според нормите трябва да е минала поне половин година от събиранета, за да бъде използвана оборска тор за градината.
          Някои земеделци използват за наторяване и утайки от пречиствателните станции. При тях също няма опасност, защото минават задължително през микробиологичен анализ.
          Обезпокоителни новини за смърт след консумация на краставици стопаните в Горна Кремена приемат спокойно. Според агрономите малко вероятно е бактерия от естествен тор да попадне вътре в зеленчука. Възможност за заразяването му има ако кората му се е докоснала до тор.

    Категория: НАУКА | Добавил: администратор (01.06.2011)
    Прочетено: 372 | Тагове: торове, замъсяване, краставици | Рейтинг: 0.0/0
    Всичко коментари: 0
    Материали могат да се добавят само след регистриранция
    [ Регистрация | Вход ]